Zendeling sterft bij aankomst rampplek Japan

Geplaatst: 15-03-2011   Trefwoorden: Japan, Andre Lachapelle

Tien zendelingen stonden vrijdag klaar om te helpen na de verwoestende aardbeving en tsunami in het noordoosten van Japan. Priester Andre Lachapelle houdt zich in het land al vijftig jaar lang bezig met zendingswerk. Toen hij na een half uur rijden aankwam in Sendai, één van de zwaar getroffen steden, stierf Lachapelle aan een hartaanval.

"De oorzaak is waarschijnlijk paniek door alles wat hij zag," zegt collega Guy Charbonneau. Lachapelle werd op het midden van de weg...

Nieuwsartikel doorsturen Print artikel
Bron: Cip.nl
Gerelateerd christelijk nieuws:

Bijzondere kerst voor dakloze dominee Fukushima

23-12-2011 - Kerstmis is dit jaar heel speciaal voor de dominee van Fukushima, de Japanse plaats waar in maart een kernramp plaatsvond. Zijn kerk stond 5 kilometer van de kerncentrale. Sindsdien zwerven de dominee en zijn 50 leden...

'Duizend nieuwe kerken voor 2020 in Japan'

17-11-2011 - Twee zendingsorganisaties zijn van plan in de komende negen jaar 1000 kerken te planten in Japan. Serving in Mission (SIM) en Asian Access willen voor 2010 dit bereiken door het uitzenden van zendelingen naar Japan. Volgens...

Massale steunbetuiging Japan tijdens Opwekking

14-06-2011 - Tijdens Opwekking, de jaarlijkse Pinksterconferentie in Biddinghuizen, deden meer dan vijftigduizend bezoekers mee aan een initiatief van Jesus.net – een steunbetuiging aan Japan.

Openheid in Japan voor christendom na kernramp

31-05-2011 - Bijna drie maanden na de aardbeving en de daarop volgende nucleaire ramp in Japan is de interesse in het christelijk geloof in het Aziatische land toegenomen.

Opeens ziet Japan de kerken staan

11-04-2011 - Waarom die aardbeving, waarom die tsunami? Dat vraagt een Japanner niet, het is nu eenmaal zo. Maar naast noodhulp is er wel behoefte aan geestelijke bijstand.

Nucleaire ramp bedreigt baptistenkerk Japan

05-04-2011 - Predikant Akira Sato van de Fukushima First Baptist Church evacueerde twee weken geleden zijn gemeenteleden. De Japanse kerk staat bijna 5 kilometer verwijderd van de kerncentrale Fukushima Daiichi. Voor de hechte gemeente...

Japanse kerk vreest voor levens gemeenteleden

17-03-2011 - De kleine Reformed Church of Japan vreest voor de levens van enkele tientallen kerkgangers in Sendai. Die zijn spoorloos sinds de tsunami die het Aziatische land trof. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Christenen 1,54 procent van bevolking in Japan

16-03-2011 - TOKIO - Japan schudde op zijn grondvesten. Ook Japanse christenen ervaren de gevolgen. Hoeveel christenen telt Japan en hoe ziet de kerkelijke kaart van het land eruit?

Kerken leven mee met Japanners

14-03-2011 - TOKIO -  Kerken over heel de wereld hebben hulp toegezegd aan de getroffen gebieden in Japan. In veel kerkdiensten is zondag in gebed en prediking aandacht besteed aan de ramp.
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV