Youth Alpha klaar voor een nieuwe generatie jongeren

Geplaatst: 04-07-2011   Trefwoorden: Alpha Cursus Nederland

Youth Alpha, de jongerenvariant van de bekende Alpha cursus, is klaar om een nieuwe generatie jongeren te laten kennismaken met het christelijk geloof. De cursus verschijnt deze zomer in een volledig vernieuwde versie.

Jonathan Westerkamp, Youth Alpha-coördinator: “We hebben de Youth Alpha-handleiding en daarmee de cursus zelf compleet herschreven, aangescherpt en uitgebreid. De deelnemers maken kennis met het christelijk geloof in de taal en voorbeelden van de jongerencultuur anno 2011. De cursus bevat ruim 450 pagina’s vol fragmenten uit nieuwste films en songteksten, maffe spellen, prikkelende groepsvragen en inspiratie uit de Bijbel.”
 
Met deze handleiding kunnen de ruim 200 Youth Alpha clubs in Nederland een nieuwe generatie laten kennismaken met het christelijk geloof. Westerkamp: “Natuurlijk hopen we dat nog veel meer mensen met een passie voor Jezus en jongeren de vernieuwde Youth Alpha- cursus gaan gebruiken.”
 
Bestellen
De nieuwe Youth Alpha-cursus is vanaf 15 juli verkrijgbaar kost en 27.50 Euro. Bestellen kan bijvoorbeeld via de webshop van Youth for Christ www.yfc.nl/shop, of bij de christelijke boekhandel. Bestel je voor 14 juli bij Youth for Christ, dan betaal je geen verzendkosten en ontvang je 4 exemplaren voor 100 Euro (handig als je Youth Alpha met meerdere leiders geeft).
Alpha Nederland en Youth for Christ
De Youth Alpha-cursus komt voort uit de samenwerking tussen Alpha Nederland en Youth for Christ. Alpha Nederland biedt cursussen aan voor iedereen die op zoek is naar de zin van het leven, of zich in het christelijk geloof wil verdiepen. Youth for Christ wil jongeren bekend en vertrouwd maken met Jezus Christus en hen op weg helpen om naar zijn bedoelingen te leven.. In kerken is YfC actief met creatieve tienerprogramma’s en trainingen. Op scholen is YfC|Switch aanwezig met ondermeer jongerentheater. Binnen het werkveld straat is YfC|The Mall actief in het jongerenwelzijnswerk, met activiteiten en jongerencentra in meer dan 20 steden.
Nieuwsartikel doorsturen Print artikel
Bron: OneWay
Gerelateerd christelijk nieuws:

Stijging aantal Alpha-cursussen

15-12-2011 - Ongeveer 13.000 mensen hebben in het afgelopen jaar deelgenomen aan één van de 1171 Alpha-cursussen die verspreid over het land plaatsvonden. Dat is een recordaantal, zo laat de organisatie tegenover het...

Volg de 'Alpha'-wielerploeg

26-08-2011 - Al fietsend over de Utrechtse Heuvelrug kun je ze zomaar tegenkomen, de wielrenners van een wel heel bijzondere ploeg: Flox-Alpha Nederland. Vijftien stoere kerels in een felblauw Alpha-wielertenue.

Alpha cursus Nederland wil via tv evangeliseren

03-02-2011 - AMERSFOORT - Alpha Cursus Nederland gaat mogelijk via radio en tv evangeliseren. Nu werkt de organisatie nog uitsluitend via kerken.
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV