Xnoizz Flevo Festival stopt, nieuw festival start

Geplaatst: 29-09-2012   Trefwoorden: Xnoizz Flevo Festival

Het stichtingsbestuur van het Xnoizz Flevo Festival heeft besloten te stoppen met de organisatie van het festival. Dit is gebeurd na overleg met de drie partners: Youth for Christ, JOP en de EO. Tegelijk ontstaat een initiatief om in 2013 een nieuw jongerenfestival neer te zetten.

Dalende bezoekersaantallen maken dit besluit noodzakelijk, zo stelt het bestuur. Deze daling past in een trend die bij meer jongerenfestivals te zien is. Na overleg met de drie partners bleek er geen mogelijkheid om binnen de kaders van de huidige samenwerking in 2013 een financieel gezond festival te organiseren.  Het stichtingsbestuur kijkt positief terug op de samenwerking met de drie partners en de bijdrage die elke organisatie aan het Xnoizz Flevo Festival heeft geleverd. “Omdat het Xnoizz Flevo Festival al 35 jaar ontzettend veel betekent in de levens van jongeren, zijn we dankbaar dat er een initiatief is voor een vernieuwd festival. We zijn ook dankbaar voor de enorme inzet van onze vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen”, aldus Edward de Kam, voorzitter van het festivalbestuur en directeur van Youth for Christ.


Vervolg
De stichting stopt met het organiseren van het Xnoizz Flevo Festival. Tegelijk is onderzocht of er iets nieuws kan ontstaan. Momenteel werkt Aad Peters, TV-producent en eigenaar van de ark van Noach, aan een vervolg op het festival. Hij wil een festival opzetten dat een podium biedt aan christelijke jongeren en op een creatieve manier maatschappelijke thema’s aansnijdt. “We hopen dat Aad echt iets moois voor jongeren neer kan zetten”, aldus De Kam.

Nieuwsartikel doorsturen Print artikel
Bron: OneWay
Gerelateerd christelijk nieuws:

Prinses Maxima bezoekt Xnoizz-FlevoFestival

20-07-2011 - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is donderdag 18 augustus 2011 aanwezig in Bussloo bij de start van de 34e editie van het Xnoizz Flevo Festival op het recreatieterrein Bussloo. Het Xnoizz Flevo...

Genezingsdienst op Flevo

24-03-2011 - DRIEBERGEN - Al jarenlang wordt tijdens het Xnoizz Flevofestival over gebedsgenezing gediscussieerd. Dit jaar is er voor het eerst een genezingsdienst.
© Copyright 1997 - 2017 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV