Mercy Ships weer terug in Togo voor 5 maanden hulpverlening

Geplaatst: 06-01-2012   Trefwoorden: Mercy Ships

De Africa Mercy, s’werelds grootste particuliere hospitaalschip van de organisatie Mercy Ships, is op 5 januari 2012 weer aangekomen in de haven van Lomé, Togo. Togo was het eerste land in Afrika dat Mercy Ships in 1990 bezocht en dit zal het nu het vijfde bezoek zijn aan het land. Er zal een follow-up zijn voor patiënten die in 2010 zijn geopereerd en tegelijkertijd zullen nieuwe patiënten operaties krijgen.

Mercy Ships zal de Africa Mercy, een uiterst modern hospitaalschip met 6 operatiekamers, laboratorium diensten, apotheek, ziekenzalen met 78 bedden, gratis gezondheidszorg bieden aan de bevolking van Togo. Mercy Ships zal eind mei weer naar een volgende bestemming varen.

De Togolese president Faure Gnassingbe en Premier Gilbert Houngbo Fossoun bezochten vorig jaar in maart de Africa Mercy als teken van dankbaarheid voor het werk van de vrijwillig werkende professionals aan boord.

Begin 2011, tijdens een ontmoeting in Den Haag met directeur van Mercy Ships Holland, Arjen van der Wolf, zei Minister-President Fossoun: “Het werk dat Mercy Ships in 2010 in Togo heeft gedaan wordt door de hele bevolking enorm gewaardeerd. Ik hoop dat jullie snel weer naar Togo komen!”

Na 6 maanden hulpverlening in 2010, ging het schip voor onderhoud naar Zuid-Afrika en daar werden nieuwe generatoren geïnstalleerd. Mercy Ships heeft eind december een periode van 10 maanden medische hulpverlening afgerond in Sierra Leone waar duizenden patiënten zijn behandeld en geopereerd. Nu zijn alle ogen gericht op Togo waar de organisatie 5 maanden lang aan de slag zal gaan. Patiënten die van het vorige bezoek nog op een wachtlijst staan, zullen eindelijk een gratis operatie krijgen en degenen die al geopereerd waren zullen weer gecheckt worden.

De medische projecten die in Togo uitgevoerd zullen worden, zijn: staaroperaties, training aan oogartsen, gezichtsreconstructieve operaties, plastische chirurgie, algemene chirurgie, fistelcorrecties, tandheelkundige behandelingen en palliatieve terminale zorg. Daarnaast zal Mercy Ships de capacity building van het land ondersteunen door conferenties voor kerkleiders en landbouwtrainingen te organiseren. In 5 maanden hoopt Mercy Ships meer dan 1.250 gratis operaties en 11.000 tandheelkundige behandelingen te geven en 900 lokale kerkleiders uit lokale gemeenschappen en overheidsvertegenwoordigers te hebben getraind.

Er is een algemene screening gepland in Lomé op 1 februari. De exacte locatie wordt later bekendgemaakt.

Mercy Ships

Mercy Ships is een internationale christelijke ontwikkelingsorganisatie met ‘s werelds grootste hospitaalschip. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van hoogstaande medische operaties, bouw en landbouwprojecten, en training en onderwijs in gezondheidszorg.

Mercy Ships brengt hoop en genezing naar de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mercyships.nl.

Nieuwsartikel doorsturen Print artikel
Bron: OneWay
Gerelateerd christelijk nieuws:

Hospitaalschip African Mercy op Discovery Channel

05-05-2011 - Op Discovery Channel is vanaf deze week te zien welke mijlpalen hospitaalschip Africa Mercy in Sierra Leone bereikt. Tussen alle grootste en meest bijzondere schepen in hun soort is de Africa Mercy het enige...

President Houngbo van Togo lovend over Mercy Ships

10-03-2011 - Tijdens een bezoek aan Den Haag sprak minister-president S.E.M. Gilbert Fossoun Houngbo van Togo lovende woorden over het christelijke Mercy Ships. Gedurende 2010 was hospitaalschip Africa Mercy actief in Togo, waar...
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV