Hospitaalschip African Mercy op Discovery Channel

Geplaatst: 05-05-2011   Trefwoorden: Mercy Ships

Op Discovery Channel is vanaf deze week te zien welke mijlpalen hospitaalschip Africa Mercy in Sierra Leone bereikt.

Tussen alle grootste en meest bijzondere schepen in hun soort is de Africa Mercy het enige niet-commerciële schip in de serie 'Mighty Ships'.

De African Mercy is dit jaar actief in het armste land ter wereld, Sierra Leone. Deze week zijn diverse mijlpalen bereikt: de 2500ste tandartsbehandeling, gratis voor de ontvangers, honderden ingrijpende operaties aan boord en al weer 2000 oogbehandelingen.

Discovery Channel
Het avontuur van wonen en werken als vrijwilliger aan boord kan vanaf vandaag vijf maal bekeken worden op Discovery Channel in de serie Mighty Ships.
De aflevering over de Africa Mercy is te bekijken op 4, 6, 9, 21 en 31 mei.

Sierra Leone
De Africa Mercy werkt tot eind november in Sierra Leone op uitnodiging van de regering van dat land.
Naast duizenden operaties aan boord wordt er veel training gegeven in gezondheidszorg. Projecten aan wal richten zich naast tandheelkunde op landbouwtraining, renovatie van ziekenhuizen en training in psychiatrische zorg.
Dit jaar worden de fisteloperaties, die ook aan boord gedaan kunnen worden, overgelaten aan het Aberdeen Women’s Center, een ziekenhuis dat in 2005 door Mercy Ships werd gebouwd.

 

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschip Africa Mercy.
Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw.
Mercy Ships wil hoop en genezing naar de vergeten armen brengen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie.

Nieuwsartikel doorsturen Print artikel
Bron: OneWay
Gerelateerd christelijk nieuws:

Mercy Ships weer terug in Togo voor 5 maanden hulpverlening

06-01-2012 - De Africa Mercy, s’werelds grootste particuliere hospitaalschip van de organisatie Mercy Ships, is op 5 januari 2012 weer aangekomen in de haven van Lomé, Togo. Togo was het eerste land in Afrika dat Mercy Ships...

President Houngbo van Togo lovend over Mercy Ships

10-03-2011 - Tijdens een bezoek aan Den Haag sprak minister-president S.E.M. Gilbert Fossoun Houngbo van Togo lovende woorden over het christelijke Mercy Ships. Gedurende 2010 was hospitaalschip Africa Mercy actief in Togo, waar...
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV