Gospelzanger Kees Kraayenoord bezoekt hulpprogramma in Ethiopiƫ

Geplaatst: 16-09-2011   Trefwoorden: Kees Kraayenoord

Van 19 tm 23 september bezoekt gospelzanger en ambassadeur van World Vision Kees Kraayenoord het sponsorprogramma Dembia in het noorden van Ethiopië. Het komend jaar viert Kees zijn jubileumjaar: het is dan 10 jaar geleden dat zijn 1ste cd uitkwam. Om dat te vieren wil hij er samen met World Vision voor gaan zorgen dat er 1.000 kinderen gesponsord gaan worden uit Ethiopië.

Tijdens zijn bezoek zal hij samen met zijn tienerdochter Reni kijken wat de nood is in dat gebied, maar ook wat de hoop is. En hij gaat de 1.000 kinderen ontmoeten.
Kees Kraayenoord is de bekendste gospelzanger in Nederland. 10 jaar geleden nodigde het Flevo Festival Kees uit om aanbiddingsdiensten te leiden. Van dat optreden werd zijn 1ste cd gemaakt. En nu staat hij aan de vooravond van zijn jubileumjaar. Om dat te vieren wil hij er samen met World Vision voor gaan zorgen dat er 1.000 kinderen gesponsord gaan worden.

1.000 kinderen een toekomst geven

Kees Kraayenoord zegt: "Ik geef 1.000x dank aan God. Hij heeft dit mogelijk gemaakt en mij gezegend. En ik wil dat op deze manier een beetje teruggeven. 1.000 kinderen in Ethiopië die God liefheeft een toekomst geven via World Vision."

Speciaal aandacht voor voorkomen en bestrijden van hiv en aids
Daarom bezoekt Kees komende week het sponsprogramma Dembia in het noorden van Ethiopië. Samen met de bevolking werkt World Vision aan het verbeteren van de leefsituatie van kinderen, hun families en de omgeving. De prioriteiten zijn: schoon water, sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg, onderwijs en voedselzekerheid. Speciale aandacht krijgt het voorkomen en bestrijden van hiv en aids.

"Ik bekijk alles door m'n Ethiopië bril"

Kees zal op www.worldvision.nl een blog bijhouden van zijn ervaringen in zijn reis. In zijn eerste blog schrijft hij onder andere: "Dit weekend vliegen we naar Dembia, Ethiopië. En of ik nu wil of niet, ik zit alles om me heen door m’n Ethiopië bril te evalueren: mijn grenzeloos graaien van snacks, de mega-aandacht die Griekenland krijgt, een item vanmorgen op een nieuwskanaal over een autobeurs in Frankfurt, m’n feestje vanavond in de tuin van een BN-er, met glitter en glamour, om nota bene een nieuw horlogemerk te vieren. Het kan niet gekker. Sport, entertainment, infotainment. Alles is grenzeloos."

Nieuwsartikel doorsturen Print artikel
Bron: OneWay
Gerelateerd christelijk nieuws:

Van een bekend christen wordt meer verwacht

09-09-2011 - Zanger Kees Kraayenoord is een bekend christen. Hoe gaat hij daar mee om? "Het is nooit alleen lastig of alleen leuk." Het nadeel van bekend zijn is dat er snel naar je gekeken wordt of dat er een andere standaard...

Kraayenoord tourt dit voorjaar langs kerken

09-03-2011 - Na twee grootschalige tours in grote sporthallen gaat Kees Kraayenoord dit voorjaar terug naar de plaatsen waar hij het liefst staat: de podia van de plaatselijke kerk.
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV