Braziliaanse predikanten: geen vergeving voor dader bloedbad

Geplaatst: 11-04-2011   Trefwoorden: Schietpartij, Hemel

De schutter, die onlangs op een school in het Braziliaanse Rio de Janeiro 12 kinderen doodde, heeft in een afscheidsbrief God om vergeving gevraagd. Enkele evangelische theologen en predikanten zijn ervan overtuigd dat hij niet zal worden vergeven.

"De Bijbel zegt niets over moordenaars die om vergeving vragen gerechtvaardigd zijn," vertelt theoloog en predikant Augustus Nicodemus Lopes.
De 23-jarige Wellington Menezes de Oliveira liep vorige week donderdag, zogenaamd als docent, een basis- en middelbare school binnen. Toen hij werd ondervraagd, opende hij met geweren in beide handen het vuur...

Nieuwsartikel doorsturen Print artikel
Bron: Cip.nl
Gerelateerd christelijk nieuws:

Amerikanen verdeeld over hiernamaals

19-04-2011 - Een kleine meerderheid van de Amerikanen staat afwijzend tegenover het universalisme, de gedachte dat uiteindelijk iedereen in de hemel komt.

Dominee biedt nazorg Alphen a/d Rijn

14-04-2011 - Dominee Meindert Burema en zijn vrouw Herma Kamphuis openen korte tijd na de schietpartij in Alphen aan de Rijn de deuren van kerkelijk centrum De Bron om geschokte ooggetuigen en familie van slachtoffers op te vangen.

Alphenaren delen hun rouw in de kerk

11-04-2011 - Zonlicht speelt door het gekleurde glas met een bezoeker van de Goede Herderkerk. En de kleine Mila mag met een lantaarn voorop met de kinderen door de kerk lopen.

Verwoed debat over hemel en hel in VS

08-03-2011 - GRANDVILLE - Onder christenen in de Verenigde Staten is een felle discussie ontbrand over de vraag of ongelovigen na hun dood naar de hel gaan. Het aloude christelijke dogma staat op losse schroeven, zo wordt gesignaleerd.

Mexicaanse schutters schieten zendeling dood

31-01-2011 - Een Amerikaanse zendeling is in Mexico door Mexicaanse schutters is gedood. Nancy Davis werd in haar hoofd getroffen door een kogel.

Evangelist waarschuwt na schietpartij Arizona

13-01-2011 - Religieuze leiders roepen in de nasleep van de schietpartij in Tucson, Arizona, op tot gebed. Daarbij raakte onder andere de democratische politicus Gabrielle Giffords gewond en kwamen zes mensen om het leven.
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV