Agapè start videocursus over Pasen

Geplaatst: 13-04-2012   Trefwoorden: WaaromPasen

Veel kerken en christenen hebben de afgelopen maanden meegedaan met de actie Hart van Pasen, waarbij ruim 30.000 exemplaren van de film ‘De Brug’ zijn verkocht. Veel van deze dvd’s zijn cadeau gegeven aan niet-christenen. Vanaf 11 april is het mogelijk om aan de hand van korte fragmenten uit de ‘De Brug’ een ‘cursus’ te starten die mensen helpt op hun eigen levensreis.

´Hé leuk! Een online cursus over Pasen waar je kunt leren over de ins en outs van Pasen. Waar komt dat feest vandaan? Hebben paaseieren en de paashaas iets met Jezus te maken? Waarom vieren we het in de lente?´ Met deze woorden start de videocursus Hart van Pasen die Agapè Media heeft ontwikkeld.

Agapè wil het Evangelie van Jezus Christus verspreiden onder iedereen in Nederland. Dit gebeurt altijd in samenwerking met andere organisaties. Kerken spelen daarbij een cruciale rol. Want uiteindelijk gaan mensen pas zien wat geloof echt betekent als ze gelovigen van vlees en bloed ontmoeten.

Hart van Pasen is daar een voorbeeld van. Via deze actie hebben kerken een topfilm in handen gekregen (met Oscar-nominatie), die gebruikt is om een belangrijk aspect van het geloof duidelijk te maken. Vanuit de reacties van kerken is bekend dat de film intensief ingezet is. Hopelijk zullen veel zoekers hun groeiproces in de kerk voortzetten.

Er zijn echter ook zoekers die dat nog een te grote stap vinden. Om hen te helpen heeft Agapè een videocursus ontwikkeld die mensen helpt God te leren kennen. Deze cursus kan op elk moment worden gestart. In de Facebook-omgeving kunnen de bezoekers elke dag een stap zetten en iets van het geloof bekijken, zich eigen maken en delen met anderen.

Deze videocursus maakt deel uit van de internetstrategie van Agapè, die weer een onderdeel vormt van het wereldwijde netwerk Jesus.net. Via deze aanpak worden zoekers geholpen om steeds meer over God en geloof te weten te komen.

Jesus.net is een internationaal samenwerkingsverband. Alle partners nemen deel in een gezamenlijke internetstrategie, gebruiken dezelfde websites en verwijzen naar elkaar. Inmiddels zijn 22 taalvarianten beschikbaar. Een (be)zoeker vindt informatie over het christelijk geloof, wordt geholpen God te leren kennen en gestimuleerd samen met andere christenen meer over God te ontdekken. De cursus is te vinden op www.hartvanpasen.nl en facebook.com/hartvanpasen.

Nieuwsartikel doorsturen Print artikel
Bron: OneWay
Gerelateerd christelijk nieuws:

Kerken Klundert delen stripboek over Jezus uit

21-04-2011 - De protestantse kerken in Klundert willen graag een nauwere samenwerking met de basisscholen. Zo hebben de leerlingen uit de groepen 7 en 8 deze week het stripboek Opstand! gekregen. In het boek worden de dood en opstanding...

WaaromPasen? breidt uit met cursus

07-04-2011 - De actie WaaromPasen? is dit jaar aangevuld met een gratis online cursus. De actie WaaromPasen?, die door Alpha-cursus Nederland, de Evangelische Omroep en Agapè wordt georganiseerd, wil kerken helpen bij...
© Copyright 1997 - 2017 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV