Ik ben Sharon Kips en ik ben 27 jaar oud. Dankzij het winnen van X-Factor 2007 kon ik van mijn hobby mijn werk maken en dat brengt mij op verschillende plekken in binnen- en buitenland. Ieder optreden is uniek en spannend en dat zorgt telkens weer voor nieuwe ervaringen. En over deze ervaringen schrijf ik in dit blog..

Sharon Kips

Blog: Sharon Kips

8 jun 2012 - Klassiek


Deel deze blog op:     

Het leven kan soms zomaar ineens omslaan. Van een zon overgoten mooie dag naar storm en regen. Zo moest ik begin vorige maand (mei) geheel onverwachts afscheid nemen van mijn oma. Na een kort ziekbed overleed ze plotseling. In die week stond mijn wereld even stil. En juist in die week moest ik de zangpartijen voor mijn eerste gospelalbum "Amazing Grace" inzingen... Op dat soort momenten realiseer je je hoe zeer zingen een emotionele bezigheid is. Pas na de uitvaart kon ik enigszins verder...want het leven gaat door en dat merk je het meest wanneer je weer gewoon aan de bak moet.

Zo kwam het Majoor Bosshardt gala voorbij waar mijn man en ik te gast waren. Het leger des Heils bestaat 125 jaar in Nederland en deze avond werd hier speciaal bij stil gestaan. In aanwezigheid van Koningin Beatrix en zo'n 5.000 man publiek, traden verschillende cliënten van het Leger op en dat was soms echt ontroerend. Cliënten zijn bewoners van opvanghuizen van Het Leger of daklozen die de daklozenopvang bezoeken. Een van deze cliënten was Ricardo. Een Surinaamse man met een geweldige stem die zowaar klonk als Lionel Richie. Voordat hij begon te zingen groette hij de Koningin en vertelde hij dat hij nooit had durven dromen op een dag voor de Koningin te zingen. Daarna zong hij met tranen "Stuck on you" van Lionel Richie. Ook ik hield het niet droog. Een compilatie van die dag kan je vinden op www.125-jaar.nl. De maandag daarop mocht ik zingen bij de Libelle Zomerweek, wat ook weer een ervaring op zich was.

In het weekend dat daarop volgde was het langverwachte Classical evening concert met Jan Vayne, Arjan Versluis en ShirEl. En dat was een succes! Het was ontzettend gaaf na al die jaren weer klassiek en musical liedjes te zingen. Inmiddels wordt er al gepraat over een vervolg in september/oktober, me like!
Overigens komen er steeds meer klassiek georiënteerde optredens voorbij :-) 24 mei mocht ik samen met het Con Allure kamerorkest en Jan Vayne een aantal nummers zingen, Time to say goodbye, Don't cry for me Argentina en Porgia amor (Mozart) in de prachtige Nieuwe kerk in Delft. 30 Juni a.s. doen we dit weer. Kijk voor meer info op www.allureconcerten.nl.

Ik noemde het nieuwe album al een paar keer. We zijn er erg trots op dat we met dit album het mooie werk van Compassion mogen ondersteunen. Van ieder verkocht album zal 1 euro gaan naar Compassion. Hier kan je wat korte fragmenten van de luistermixjes horen. En ik heb een erg leuk nieuwtje.... de officiële voorintekenperiode met korting is voorbij, maar voor de lezers van mijn Oneway blog heb ik een leuke aanbieding. Je kan t/m 12 juni het album met korting bestellen als je het album bestelt via www.sharonkips.nl/actie en als actie code OW226AG invult. Je betaalt dan slechts 10 euro per album i.p.v. 15 euro (excl. verzendkosten).

Verder staan er twee presentatie concerten gepland (22 en 23 juni). Het eerste concert is in Den Helder en het tweede concert zal zijn in Bergum. Het eerste concert zal meer een mix zijn van Pop, Gospel en Klassiek. Ik kom dan met mijn band en de band van CLC Den Helder zal het concert openen. Het tweede concert kom ik samen met Jan Willem van Delft en zullen we meer de klassieke kant op gaan met een vleugje pop. Het swingen zal dan worden verzorgd door Gospelkoor The Rising Hope uit Bergum. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop en zijn te bestellen via truetickets.nl/s/2055/Sharon-Kips.

Dat was het wel weer voor deze keer. Wie weet tot ziens op een van de komende optredens en anders tot mijn volgende blog!

Liefs,

Sharon

Meer blogs van Sharon Kips:
Sharon Kips
13
aug

Sharon Kips:

Zomerrrrrr

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar een strak blauwe perfect mooie hemel. Wat een feest! Nederland heeft een weekje vakantieweer :-) En laat dat nou net niet in het weekend vallen. Voor het eerst sinds mijn tienertijd lag ik weer eens op het strand van Zandvoort. Is even wat anders dan het buitenlan ...
Lees verder
Sharon Kips
20
jul

Sharon Kips:

Eindelijk de nieuwe CD

  Mijn nieuwe album Amazing Grace is nu drie weken uit en er zijn al  zo'n 2.000 stuks verkocht. We hebben dit niet zien aankomen en zijn hier erg blij mee! Iedereen bedankt voor jullie support en lieve reacties. Ik vond het eerlijk ...
Lees verder
Sharon Kips
11
mei

Sharon Kips:

Druk druk druk....

Mei is een drukke en spannende maand. Deze maand zal ik mijn eerste Gospel album opnemen. Ik heb in de afgelopen vijf jaar na X-Factor twee pop albums uitgebracht en dat was te gek. Mooie liedjes die zeker bij mij pasten. Maar ik heb gemerkt dat ik bij mijn live ...
Lees verder
Sharon Kips
7
apr

Sharon Kips:

Goede Vrijdag

We zijn weer thuis! And it is good to be home :-) Het was geweldig om weer in Indonesië te zijn en onze vrienden en Gilberts familie weer te ontmoeten. Onze agenda zat vol gepland met bezoeken aan verschillende kerken waar Gilbert uitgenodigd was om te spreken en wij samen om te zingen. We ha ...
Lees verder
BN-Bloggers
Sonja de GraaffEvert ten HamGerhard HobelmanSharon Kips
#
Martin KoornstraElise MannahSonja SilvaArie Slob
#
Ron van der SpoelGerald TroostDolf van de VegteJoke Verweerd
#
Ruurd Walinga
Partners
Logo Gospel.nl Logo ChristianMatch Logo Voorkeur.nu Logo Provident
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV