Ruurd Walinga (47) is cabaretier, evangelist en journalist. Hij laat graag op een aparte manier zien waarom het evangelie de Blijde Boodschap wordt genoemd. Hij doet dat voor jong en oud en gelovig en bijgelovig. Hij houdt van mensen die lekker hun 'ding' doen, geniet veel in de natuur en ergert zich aan gezeur dat nergens toe leidt.

St. Water in wijn

Blog: Ruurd Walinga

29 mei 2012 - Niks te doen


Deel deze blog op:     

,,Hé Ruurd Walinga.” Ik zit op de fiets naar huis als ik plotseling mijn naam hoor. Ik draai me naar rechts en zie een bouwvakker van een lange ladder afkomen. Ik stop. De klusjesman van een jaar of dertig komt rustig naar me toe lopen en steekt met een gulle glimlach zijn hand omhoog. ,,Je kent me niet, maar ik jou wel”, begint hij vriendelijk. ,,Ik heb je eens zien optreden bij ons in de kerk. Jaren geleden alweer. Nog steeds druk?”
Ik vertel dat ik niet mag mopperen. Ik ben aardig aan de bak geweest. Onlangs nog in de Veluwehal in Barneveld voor 800 man, nou ja vooral vrouwen, maar ook in Warffum voor dertig. Beide keren deed ik het stuk de Doe-het-Zelver over een klusjesman, die uiteindelijk ontdekt waarom Jezus nou zoon van de Timmerman was en niet het zoontje van de bakker, cateraar of wijnbouwer.
Hij vertelt me dat hij ook klusjesman is. Een zzp'er. Of hij nog wat te doen heeft in deze tijden van crisis, vraag ik. Ook hij heeft niet te klagen. ,,God zorgt voor me”, zegt hij met ogen die dankbaar stralen. Ik vraag hem of hij ook een internetsite heeft, zodat potentiële klanten hem kunnen vinden. ,,Vorig jaar zou een jongen die voor me maken. Maar er kwam iets tussen en het is er nooit van gekomen.” En toch genoeg werk? ,,Ja hoor. God zorgt voor me. Echt.”
De klusjesman legt uit dat hij lange tijd het allemaal zelf wilde doen, maar dat dat niet werkte. Na een periode van rust, wachten, in stilte op de bank God zoeken, wilde hij in de praktijk ondervinden hoe het is dat God voor je zorgt. ,,Ik ging op reis, liftend door Europa, met maar een paar euro. God zou voor me zorgen. Ik zou hem vertrouwen. Ik heb elke dag eten gehad”, klinkt het oprecht uit zijn mond. ,,Ik heb in die tijd acht weken bij een boerengezin gewoond en gewerkt ergens in Nederland. Ik heb ze helemaal niet verteld dat ik christen was, maar op een gegeven moment moest die vrouw steeds huilen als ik in de buurt was. 'Er is iets met jou', zei ze. Ze wilde weten wat dat was. Ik  had iets wat zij niet had. Ik heb nog een tijd contact met hen onderhouden. Ruurd, je hoeft soms niks te doen.”
Ik heb hem toch verteld dat ik net een zomertour langs recreatieplaatsen aan het organiseren was. Voor kerkgangers leuk dat ze in de zomer toch nog een middag- of avonddienst hebben en voor recreanten wellicht inspirerend. Maar de woorden van de klusjesman echooden nog wel even na: 'Je hoeft soms niks te doen'.

Meer blogs van Ruurd Walinga:
Ruurd Walinga
5
sep

Ruurd Walinga:

Geboeid

,,Hoe ben jij jezelf geworden”, vraagt een gevangene oprecht. ,,Ik heb alles geprobeerd: drank, verschillende soorten drugs, vrouwen en het geloof. Ik ben zelfs wedergeboren christen. Spreek in tongen, maar toch doe ik wat ik niet wil en wat ik niet wil doe ik.”  Van te voren hadden ...
Lees verder
Ruurd Walinga
13
jul

Ruurd Walinga:

Een goeie vakantie

Het hotel in Oostenrijk was helemaal volgeboekt toen we er 's avons laat kwamen. Het hotel zat zo vol dat we 's morgens bij het ontbijt en 's avonds bij het diner niet lekker met zijn tweetjes konden eten, maar wildvreemde mensen aan onze tafel moesten accepteren. De hele week hetzelfde stel. Het wa ...
Lees verder
Ruurd Walinga
8
mei

Ruurd Walinga:

Gratis

Bemoedigend hè, al die christelijke bladen die zo goed weten hoe je als christen behoort te leven. Met Jezus in je hart spring je natuurlijk over elke  hobbel heen in je leven. Elke vervelende tegenslag wordt een spannende uitdaging of een stevig robbertje vechten in de geestelijke oorlo ...
Lees verder
Ruurd Walinga
4
apr

Ruurd Walinga:

Moeten wij nu ook.....?

Ik blaas even hoog van de toren; ik had onlangs een primeur. Nee geen première van een nieuw cabaretstuk. Ik preekte voor het eerst in het Fries. Sinds een tijdje sta ik op een lijst van dominees en evangelisten die in het Frysk kan voorgaan. Of dat spannend was? Nee. Eigenlijk heel gewoon. ...
Lees verder
BN-Bloggers
Sonja de GraaffEvert ten HamGerhard HobelmanSharon Kips
#
Martin KoornstraElise MannahSonja SilvaArie Slob
#
Ron van der SpoelGerald TroostDolf van de VegteJoke Verweerd
#
Ruurd Walinga
Partners
Logo Gospel.nl Logo ChristianMatch Logo Voorkeur.nu Logo Provident
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV