Ik ben Sharon Kips en ik ben 27 jaar oud. Dankzij het winnen van X-Factor 2007 kon ik van mijn hobby mijn werk maken en dat brengt mij op verschillende plekken in binnen- en buitenland. Ieder optreden is uniek en spannend en dat zorgt telkens weer voor nieuwe ervaringen. En over deze ervaringen schrijf ik in dit blog..

Sharon Kips

Blog: Sharon Kips

7 apr 2012 - Goede Vrijdag


Deel deze blog op:     

We zijn weer thuis! And it is good to be home :-) Het was geweldig om weer in Indonesië te zijn en onze vrienden en Gilberts familie weer te ontmoeten. Onze agenda zat vol gepland met bezoeken aan verschillende kerken waar Gilbert uitgenodigd was om te spreken en wij samen om te zingen. We hadden nog veel meer kerken willen bezoeken maar met drie weekenden in twee en een halve week zit de agenda snel vol. De kerken die we dit keer hebben bezocht waren Jakarta Praise Comunnity Church (JPCC.org) in Jakarta, The Rock church op Ambon en City Harvest Church in Singapore (chc.org.sg). Drie kerken met een hart voor de mensen in hun stad/eiland. Kerken die in ' thé market place' staan, m.a.w. onderdeel uitmaken van de maatschappij en relevant zijn voor hun omgeving. En dat is iets waar ik zelf heel erg mee bezig ben…hoe kan ik als christen relevant zijn voor mijn omgeving?

In Indonesië hebben we ook ons sponsorkindje Anton ontmoet. We sponsoren Anton via Compassion. Hij woont in een Kampung (sloppenwijk) in Jakarta. Tja, dat is weer het andere gezicht van Jakarta. Naast het zakendistrict en dure shoppingmalls heb je ook sloppenwijken. Kleine Anton is vier jaar oud en heerlijk ondeugend. Nadat we zijn huisje hadden bezocht, een huisje wat bestaat uit een kamer en een soort van keukentje, namen we het hele gezin (Mama, Anton en zijn elf jarige broer, acht jarige zus en zes jarige zus) mee naar een mall (groot winkelcentrum) waar we gingen eten en hun wilden verwennen. Zo kochten we met moeder boodschappen voor het gezin en mochten de kids helemaal los gaan in een speelhal. Het was zo gaaf de kinderen te zien genieten en dingen te zien doen die ze normaal nooit kunnen doen. Eerst twijfelde ik nog of we ze wel mee moesten nemen naar een shoppingmall. Dat laat zo'n groot verschil zien met waar zij vandaan komen en wat er allemaal mogelijk is maar nu niet binnen hun handbereik ligt. En toen wees Gilbert mij op iets. De kinderen hebben nu iets om over te dromen. Compassion zorgt voor onderwijs en helpt de ouders het hoofd boven water te houden. Daarnaast kunnen kinderen als ze talent hebben gaan studeren. Dan is winkelen in een shoppingmall ineens wel een mogelijkheid… Dromen hebben is belangrijk. Groot dromen is ook niet verkeerd. Wat eerst onmogelijk leek kan mogelijk worden als je de kansen die je aangeboden krijgt durft aan te pakken en bereid bent hard te werken. Deze kinderen hebben nu iets om naar vooruit te kijken. En we zijn van plan vaker te komen :-)

Vrijdag 5 april is het Goede Vrijdag en laat ik nu een man hebben die daar weer een mooi stukje over heeft geschreven in zijn Daily Devotional:

Wat ons drijft is de liefde van Christus, omdat we ervan overtuigd zijn dat één mens voor alle mensen is gestorven, waardoor alle mensen zijn gestorven, en dat hij voor allen is gestorven opdat de levenden niet langer voor zichzelf zouden leven, maar voor hem die voor de levenden is gestorven en is opgewekt. (2 Kor. 5:14-15 NBV)

Met Goede Vrijdag staat de wereld stil bij het lijden en sterven van Jezus. Ik snapte als klein jochie nooit waarom Goede Vrijdag, Goede Vrijdag heet. Ik vond het namelijk niet zo goed, hoe kan je vieren dat je grote Held sterft.... De tekst van vandaag geeft heel mooi de reden van dat sterven weer. In "The Message" (Engelse Bijbelvertaling te vergelijken met Het Boek) staat het als volgt: Ons uitgangspunt is dit: Een mens is gestorven voor iedereen. Hierdoor zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Hij heeft iedereen deelgenoot gemaakt van Zijn dood, zodat iedereen deelgenoot kan zijn van Zijn leven, een leven van opstanding, een veel beter leven dan als je het op jezelf zou doen.

Tijdens Goede Vrijdag staan we stil bij het lijden en sterven, maar vergeet niet dat het lijden en sterven niet het doel was. Het doel was om Leven te geven aan ons. Hij stierf, zodat Hij kon opstaan uit de dood en daardoor ons Zijn leven kon geven! Goede Vrijdag is daarom ook echt een Goede Vrijdag.


Dank God voor Goede Vrijdag!


Blessings,

Gilbert

Meer blogs van Sharon Kips:
Sharon Kips
13
aug

Sharon Kips:

Zomerrrrrr

Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar een strak blauwe perfect mooie hemel. Wat een feest! Nederland heeft een weekje vakantieweer :-) En laat dat nou net niet in het weekend vallen. Voor het eerst sinds mijn tienertijd lag ik weer eens op het strand van Zandvoort. Is even wat anders dan het buitenlan ...
Lees verder
Sharon Kips
20
jul

Sharon Kips:

Eindelijk de nieuwe CD

  Mijn nieuwe album Amazing Grace is nu drie weken uit en er zijn al  zo'n 2.000 stuks verkocht. We hebben dit niet zien aankomen en zijn hier erg blij mee! Iedereen bedankt voor jullie support en lieve reacties. Ik vond het eerlijk ...
Lees verder
Sharon Kips
8
jun

Sharon Kips:

Klassiek

Het leven kan soms zomaar ineens omslaan. Van een zon overgoten mooie dag naar storm en regen. Zo moest ik begin vorige maand (mei) geheel onverwachts afscheid nemen van mijn oma. Na een kort ziekbed overleed ze plotseling. In die week stond mijn wereld even stil. En j ...
Lees verder
Sharon Kips
11
mei

Sharon Kips:

Druk druk druk....

Mei is een drukke en spannende maand. Deze maand zal ik mijn eerste Gospel album opnemen. Ik heb in de afgelopen vijf jaar na X-Factor twee pop albums uitgebracht en dat was te gek. Mooie liedjes die zeker bij mij pasten. Maar ik heb gemerkt dat ik bij mijn live ...
Lees verder
BN-Bloggers
Sonja de GraaffEvert ten HamGerhard HobelmanSharon Kips
#
Martin KoornstraElise MannahSonja SilvaArie Slob
#
Ron van der SpoelGerald TroostDolf van de VegteJoke Verweerd
#
Ruurd Walinga
Partners
Logo Gospel.nl Logo ChristianMatch Logo Voorkeur.nu Logo Provident
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV