Blog: Gerald Troost

15 aug 2011 - Industry of Ministry


Deel deze blog op:     

Waarin verschilt een gospelzanger met een reguliere artiest? Zijn alleen de teksten en de verheven glimlach wat aangepast of mogen we meer verwachten….

Als je jezelf een gospelartiest noemt of een gospelalbum maakt, dan mag er wat mij betreft best wel een verschil zichtbaar worden. Een verschil dat verder gaat dan enkele tekstregels en wat oppervlakkige uiterlijkheden. Te vaak heb ik het meegemaakt dat een gospelartiest wel zingt over het kruis, maar zelf lijkt te zijn vergeten dat God ook van ons een nederige en liefdevolle houding verwacht.
Ten diepste geloof ik dat je als gospelartiest veel meer bezig bent met het dienstbaar zijn in Gods koninkrijk. Gelukkigerwijs is een artiest gezegend met een aantal unieke kwaliteiten. Dit echter niet om zichzelf op de borst te slaan, maar om een ander mee aan te vuren of te bemoedigen. Deze dienende manier van werken zou kenmerkend moeten zijn binnen een ‘Ministry’. (bediening)
Voor veel gospelartiesten is het wel duidelijk dat ze met hun artistieke talent een hoger doel willen dienen. Toch blijkt soms de realiteit wat weerbarstiger.

Ik maak me geregeld zorgen om bepaalde tendensen in mijn eigen hart en ook in de Amerikaanse en Nederlandse wereld van gospelmuziek. Zijn we bezig met dienstbaar inzetten van onze ministry of worden we in beslag genomen door het bouwen van onze industry? Is het publiek er voor de artiest of is het de artiest er voor het publiek? Te vaak wordt er m.i. nadruk gelegd op de G’s van getallen, geld en grote namen. Te weinig op de G van God en Zijn Glorie!

In het bekende nummer ‘Open the eyes of my heart’ komt de tekstregel voor ‘To see You high and lifted up’. Als het werkelijk onze hartsgesteldheid is dat Jezus wordt verhoogd en vereerd, dan zullen we pas echt gaan zien met de ‘ogen’ van ons hart. We zullen gaan beseffen dat het niet zozeer gaat om onze liedjes of hitnoteringen, maar veel meer om kostbare mensen die de liefde van God nodig hebben. Mijn gebed is dat we steeds meer oog krijgen voor de noodzaak om navolgers van Jezus Christus te zijn. En of we nu bakker, bouwvakker, financieel of politieman zijn…dit geldt voor ons allemaal!

Meer blogs van Gerald Troost:
Gerald Troost
30
mrt

Gerald Troost:

Kopiƫren of stimuleren?

Een aantal weken geleden, sprak ik een vrouw en ze was enthousiast over onze muziek en teksten. Ze vertelde met een stralende glimlach, dat ze onze cd’s acht keer had gekopieerd en daarna had verspreid onder andere muziekliefhebbers. Ik wist even niet of ik blij of verdrietig moest kijken. Nu ...
Lees verder
Gerald Troost
5
jan

Gerald Troost:

De kunst van het weglaten

In het proces van liedjesschijven is de kunst van het weglaten essentieel. Dagelijks kruip ik even achter de piano op zoek naar nieuwe melodieuze of poëtische ontdekkingen. Vooral na een dag met veel ontmoetingen, gesprekken en lange autoritten lijkt de inspiratie me uit de oren te komen. Een s ...
Lees verder
Gerald Troost
13
sep

Gerald Troost:

Moeilijke mensen

Artiesten worden vaak bestempeld als moeilijke mensen. Eigenwijs, humeurig, ijdel en vaak overgevoelig. Ik kan niet ontkennen dat ik deze karaktertrekken bij mezelf en ook andere artiesten tegenkom. Nu we weer een nieuw seizoen zijn ingedoken, is het wellicht een goede zaak om jullie wat inzicht te ...
Lees verder
BN-Bloggers
Sonja de GraaffEvert ten HamGerhard HobelmanSharon Kips
#
Martin KoornstraElise MannahSonja SilvaArie Slob
#
Ron van der SpoelGerald TroostDolf van de VegteJoke Verweerd
#
Ruurd Walinga
Partners
Logo Gospel.nl Logo ChristianMatch Logo Voorkeur.nu Logo Provident
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV