Wie ben ik: Ik ben geboren in Belgiƫ en ben 7 jaar geleden verhuisd met ons gezin naar Nederland, Drachten. Ik houd van Jezus, jongeren, sport, muziek, (s)preken en gekkigheid. En liefst de combi van alles, dus spreken over Jezus voor jongeren en samen met hen muziek maken en maffe spelen doen.

Royal Mission

Blog: Martin Koornstra

9 mrt 2012 - Vergeet de kinderen niet!


Deel deze blog op:     

Kinderen zijn belangrijk, dat weten we allemaal. Eigenlijk voelt iedereen wel dat je kinderjaren een kwetsbare én bepalende levensfase zijn. In je kindertijd wordt het fundament gelegd voor je leven. In deze cruciale periode wordt je op allerlei gebieden bewust en (vooral) onbewust gevormd. Is het dan niet raar dat we in onze kerken zo weinig aandacht geven aan de kinderen?

Te weinig aandacht? Er zijn kinderliederen, bijna overal zijn kindernevendiensten, kinderclubs of zondagschool en in de meeste kerken is het ‘kindvriendelijke moment’. Toch?

Misschien zegt die uitdrukking ‘kindvriendelijk moment’ alles al. Want dan zijn de (meeste) andere momenten niet kindvriendelijk. Meestal zelfs kindvriendelijk! Vanaf het begin van de zondagsdienst zie je het gebeuren. ‘Goedemorgen broeders en zuster’, wordt er dan gezegd. En de kinderen? Zijn die niet welkom? De band speelt een aantal liederen die ‘onbegrijpelijk’ zijn voor kids. En na 20 minuten aanbidding mogen de ‘boosdoeners’ rustig naar hun eigen kinderdienst. Liefst zo onopvallend en geruisloos mogelijk.

Na 20 minuten stilzitten, ontploffen deze kids in de zondagschool. Daar mag een eenzame vrijwilliger proberen om de kinderen rustig te houden. Ze kan daarbij gebruik maken van de ‘overgebleven muzikanten’,  want de beste band staat natuurlijk bij de volwassenen. Meestal is de kinderclub ook in een kleine, soms ongezellig bijruimte. En het budget voor deze kostbaarste doelgroep is over het algemeen ook minimaal.

Het is wat overdreven, zoals ik het hier beschrijf. Maar de werkelijkheid komt er soms akelig dicht bij. Laten we de boel eens omdraaien. Meer aandacht, tijd, liefde, geld en kwaliteit voor kids. Wie weet dat we meer kinderen bij Jezus kunnen brengen en gezondere volwassenen krijgen. Want het begint in je kinderjaren!

Meer blogs van Martin Koornstra:
Martin Koornstra
10
mei

Martin Koornstra:

Groot of klein?

Ik kan me nog goed herinneren dat ik als kind graag groter wilde zijn en snel langer wilde worden. Elke keer als mijn lengte gemeten werd, had ik de neiging om een beetje op mijn tenen te gaan staan. Een tikkeltje sjoemelen om het ‘meer’ te doen lijken. In mijn tienertijd gebeurde bijna ...
Lees verder
Martin Koornstra
5
apr

Martin Koornstra:

Leven in gebrokenheid

Veel christenen vinden niet makkelijk om te deel uit te maken van een volk dat ‘meer dan overwinnaars’ is en tegelijkertijd te leven in een wereld vol gebrokenheid. Het ligt ook voor de hand dat dit spanning oproept of zelfs veroorzaakt, want we maken deel uit van twee werelden.&nbs ...
Lees verder
Martin Koornstra
9
feb

Martin Koornstra:

Het Koninkrijk van God

Onze organisatie heet Royal Mission, omdat we gegrepen zijn door de boodschap van het Koninkrijk van God. Dat betekent dat we vaak spreken over en training geven rondom dit thema. Het is mooi om te ontdekken dat er de laatste jaren veel over dit onderwerp wordt geschreven, gepreekt en nagedacht. Voo ...
Lees verder
Martin Koornstra
13
jan

Martin Koornstra:

De kloof

Het is best apart om te ontdekken dat de kloof steeds groter wordt. Bijna bij iedereen. Je ziet het overal om je heen. De afstand tussen wat we zeggen of communiceren en onze daden, de werkelijke realiteit. Of het nu over bankdirecteuren gaat of over scholieren op de middelbare school. Ja, zelfs bij ...
Lees verder
BN-Bloggers
Sonja de GraaffEvert ten HamGerhard HobelmanSharon Kips
#
Martin KoornstraElise MannahSonja SilvaArie Slob
#
Ron van der SpoelGerald TroostDolf van de VegteJoke Verweerd
#
Ruurd Walinga
Partners
Logo Gospel.nl Logo ChristianMatch Logo Voorkeur.nu Logo Provident
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV