De Betteld

Blog: Gerhard Hobelman

12 aug 2011 - Elke dag dichter bij het goddelijke einddoel


Deel deze blog op:     

Het plan van God gaat recht op z’n doel af. Elke dag komen we een dag dichter bij Gods einddoel. Ik hou niet zo van discussie over eindtijd scenario’s. Toch is het goed te weten dat de bijbel vol staat over de tweede komst van Jezus en dat in feite profetisch gezien weinig deze komst nog verhindert.

Sommige christenen zeggen, ze verwachten Jezus al 2000 jaar. Dat is zo, maar in Daniel staat dat dit verzegeld is, tot het zover is. In 1945 werd niet aan deze vier voorwaarden voldaan. Er zijn zeker vier unieke belangrijke ontwikkelingen in de huidige geschiedenis waardoor aan basisvoorwaarden voldaan wordt. Zie hieronder.

Het eerste is dat de staat Israël in 1948 weer opnieuw is opgericht na bijna 2000 jaar. De bijbel staat vol over de terugkeer van volk naar Het Beloofde land en het mag een wonder heten dat dit is gebeurd. Als Israël niet terug zou zijn in het land, zouden de beloften over de laatste tijd geen vervulling kunnen krijgen.

Het tweede is de technologische ontwikkeling uit de wereld van de informatica. Het economisch controlesysteem dat genoemd wordt in Openbaringen hoofdstuk 13 kan d.m.v. de informatica technologie nu uitgevoerd worden. Er komt een tijd dat je niet kan kopen of verkopen zonder dat je mee doet aan het “systeem”.

Het derde is een verenigd Europa. Karel de Grote, Napoleon en Hitler probeerden het ook al. Een hersteld Romeins Rijk met centraal bestuur, maar dan door geweld afgedwongen. In Daniel hoofdstuk twee staat duidelijk dat het anders gaat, namelijk met verdragen en dat het niet echt samenvloeit. Het zal zijn als staal en klei wat zich niet echt mengt. We zien bijna dagelijks onze politici druk in de weer om zover te komen.

Het vierde is het feit dat de volgelingen van Jezus nu meer en meer in staat zijn om de hele wereld te bereiken met het evangelie. Dit is mede mogelijk geworden door de ontwikkelingen op het gebied van reizen en communicatie De verkondiging aan alle etnische groepen in de hele wereld is namelijk de grote voorwaarde m.b.t. de komst van het einde.

Welkom in Gods koninkrijk dat volledig zal doorbreken. God neemt de regering van de planeet weer over. Nu zal z’n kerk worden ingeschakeld in de laatste fase. Bent u klaar daarvoor?

Meer blogs van Gerhard Hobelman:
Gerhard Hobelman
6
jul

Gerhard Hobelman:

God will make a way

Toen ik onlangs in het buitenland was hoorde ik een ringtone van de persoon die mij begeleidde; "God will make a way, where there seems to be no way". Ik blijf die Engelse oorspronkelijk tekst toch mooier vinden! Hij creëert een weg waar het lijkt dat er geen weg is. Iedere keer kijk ...
Lees verder
Gerhard Hobelman
3
jan

Gerhard Hobelman:

Het vervullen van de grote opdracht

In november ging ik met Steve Ashworth van Jeugd met een Opdracht naar Los Angeles naar de conferentie "The Call2All. Dit was levensveranderd. Alle grotere zendingsorganisaties werken met elkaar samen om de grote opdracht te vervullen. Door het gemak van reizen in deze tijd en door het gemak in ...
Lees verder
Gerhard Hobelman
7
okt

Gerhard Hobelman:

The Nameless, Faceless, Placeless

Veel mensen verwachten op basis van de bijbelse boodschap in de laatste dagen een hele grote opwekking. De bijbel geeft daar ook alle aanleiding toe. De eerste komst van Jezus kwam volledig overeen met de parallellen van de voorjaarsfeesten voor Israël. Pesach wat begon in Egypte wordt pasen, m ...
Lees verder
Gerhard Hobelman
9
sep

Gerhard Hobelman:

De structuur van de kerk

In de loop van de tijd heeft de kerk een heleboel vormen gehad. Het begon zoals we lezen in Handelingen twee. Daarna ontstonden de vormen van de oosters orthodoxe kerken en de bij ons bekende katholieke kerk. Vanuit de reformatie ontstonden de protestante stromingen en daaruit groeide de evangelisch ...
Lees verder
BN-Bloggers
Sonja de GraaffEvert ten HamGerhard HobelmanSharon Kips
#
Martin KoornstraElise MannahSonja SilvaArie Slob
#
Ron van der SpoelGerald TroostDolf van de VegteJoke Verweerd
#
Ruurd Walinga
Partners
Logo Gospel.nl Logo ChristianMatch Logo Voorkeur.nu Logo Provident
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV