Blog: Sonja Silva

10 aug 2011 - Goeie Genade!


Deel deze blog op:     

Het is nu bijna 3 jaar geleden dat ik me mocht laten dopen. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het voelde alsof ik zweefde, zo mooi! Er is heel veel verandert. Ik ben de wereld en alles daarbuiten heel anders gaan bekijken. Dat kon ook niet anders! Ik weet nu dat Jezus gestorven is aan het kruis voor AL mijn zonden, AL mijn schaamte en AL mijn pijn. Wat een genade!

Het heeft me wel 3 jaar gekost om eindelijk het Christelijk “Vak Jargon” te begrijpen! Wat een moeilijke woorden! En wat abstract! Als je nog maar net komt kijken in Christenland kan het allemaal nogal overweldigend zijn. Sommige mensen zijn zo overtuigd zijn van hun eigen manier van geloof belijden, dat ze je compleet in de war kunnen maken. Maar dat is weer een heel ander verhaal!

De Heilige Geest, De Drie Eenheid, Genade… Het klinkt zo mooi. Nog mooier in het Engels: Mercy... Volgens encyclo.nl betekent “genade” … onverdiende weldaad, vergeving, barmhartigheid; verschooning, vergiffenis. Ik kan me soms echt ‘unworthy’ voelen als ik mijn blessings tel. Ja, ik ben ziek, ik heb ME. Maar ook dat is voor een andere keer! De ziekte is nogal invaliderend en ik ben daar vanaf dag 1 eerlijk over geweest. Er zijn goede en slecht dagen. Veel mensen weten tegenwoordig dat ik Christen ben, ik verkondig het dan ook waar ik kan, Amen?? De laatste tijd vragen mensen mij steeds hoe ik kan geloven in God als ik zo ziek ben. Wel een interessante vraag want ik ben toch echt even boos op God geweest. Waaaaaarom?? IK ben toch tot geloof gekomen, IK zing toch in een black gospel koor (Inside Out forever!!!), IK geef toch waar ik kan mijn getuigenis. IK IK IK IK. En ik kon maar niet begrijpen waar die genade nou bleef. Begon al bijna te denken dat het allemaal onzin was die zalving en zo maar ik heb een hele belangrijke les geleerd:
God is onze Vader. Dat zegt Jezus zelf! God is onze Hemelse Papa. Hoe ziet een gezonde relatie met een vader eruit? Een vader is zorgzaam, soms streng maar rechtvaardig en liefdevol. Als ik zeg dat ik geloof maar ondertussen helemaal mijn eigen plan trek, dan ontneem ik onze Heer het vaderschap. Want zo KAN Hij niet voor mij zorgen! Ik heb toen op dat moment heel bewust alles aan God gegeven. Ik ben op een avond gaan zitten en gaan bidden: “Heer, als U het echt allemaal zo goed weet, wilt U mij dan de weg wijzen? Wilt U dan mijn Regisseur zijn en laat mij dan maar spelen. Uw Wil Geschiede.” Ik ben wellicht ziek en aan mijn huis gekluisterd voor 80% van de week, maar doordat ik ziek ben, ben ik weer helemaal mezelf aan het worden. Al die trucjes en maniertjes die ik mezelf eigen gemaakt heb, ben ik kwijt of aan het afleren. Alsof ik op nieuw gedoopt ben. Ik zit nu anderhalf jaar thuis en nu heb ik eindelijk de tijd gehad om te herstellen! Om dingen van me af te laten glijden en nieuw te worden! En het is me gelukt! Genade! En ik heb eindelijk de tijd gehad om die ideeen die ik had eens uit te werken! Genade! Dus ik ben wel ziek… Maar ik ben nog nooit zo gelukkig geweest!

Meer blogs van Sonja Silva:
Sonja Silva
5
okt

Sonja Silva:

Christenen…

Wat ben ik er een hoop tegen gekomen en wat voel ik me gezegend!!! En wat zijn er een hoop verschillende! Hoe meer Christenen ik tegenkom, hoe meer ik mijn eigen pad bewandel! In het begin wilde ik er zo graag bij horen. En waaide ik met alle winden mee. Nu dat ik meer weet over het geloof, door me ...
Lees verder
BN-Bloggers
Sonja de GraaffEvert ten HamGerhard HobelmanSharon Kips
#
Martin KoornstraElise MannahSonja SilvaArie Slob
#
Ron van der SpoelGerald TroostDolf van de VegteJoke Verweerd
#
Ruurd Walinga
Partners
Logo Gospel.nl Logo ChristianMatch Logo Voorkeur.nu Logo Provident
© Copyright 1997 - 2018 OneWay.nl - Alle rechten voorbehouden     Privacy | Voorwaarden
Realisatie: Provident BV